I vår workshop “Skapa professionell film med mobilen” kommer ni själva att skapa er egen professionella film med mobilen. Det praktiska arbetet är varvat med teoretisk kunskap där vi lär ut knep som gör att du kan komma igång med ditt filmskapande direkt.

Vilken utrustning behövs?
Under workshopen kommer ni använda vår utrustning som består av iPhone och MacBook. För att du själv ska kunna fortsätta skapa film efter workshopen går igenom det utrustning som behövs, mobil (kamera) ljud.
Det ställs det inga större krav på mobilen, förutom att den har en kamera och att det går att filma med den. För dig som vill ha lite mer och lite bättre resultat har vi tagit fram ett eget “filma med mobilen-kit” som du har möjlighet att köpa på plats, eller här i vår webbshop.

Ett molnbaserat flöde
Hela flödet som vi kommer att arbeta med är molnbaserat. Det vill säga att alla filmer filmas med mobilen och sparas direkt i molnet (DropBox). Den programvara vi använder för redigering och publicering heter WeVideo och är en online applikation som öppnas direkt i din webbläsare.
I det första steget är applikationen kostnadsfri och ganska slimmad, men det går att uppgradera programmet och då kostar det från $4,99/månad.
För att få ut mesta möjliga av detta så rekommenderar vi en version (Unlimited) som kostar $7,99/månad.
Molntjänsten DropBox, och online-applikationen WeVideo som vi använder i workshopen är båda upp till en viss gräns kostnadsfria, men går att uppgradera i olika nivåer efter de behov du har.

Hur och vad filmar man
Under workshopen ger exempel på olika typer av filmer och hjälper dig att hitta DITT sätt att skapa innehåll som passar DIG och dina syften. Du kommer att få kunskap och användbara tips om hur du bör filma, olika intervjutekniker, göra scenval, ljus- och ljudsättning för att uppnå bästa möjliga resultat.

Redigering
Vi går igenom redigeringsverktyg och du kommer att lära dig hur man lägger in filmklipp, ljud, musik, text och grafik.

Publicering
Vi går igenom olika sätt att publicera filmen. Du lär dig att exporterar din färdiga film och hur du publicerar de i olika kanaler, tex. Youtube och Facebook.